Opracowanie koncepcji aranżacji i wystroju wnętrz hotelu kategorii **** w Wadowicach – Jaroszowicach
styczeń 2008

W wersji 1 ze względu na duże powierzchnie ceglanych stropów strefy wejściowej do hotelu i w nawiązaniu do bardzo wyrazistych, drewnianych koszy do wsypywania ziarna, które są wspaniałą i niepowtarzalną dekoracją, proponujemy ocieplenie wnętrza i podkreślenie klimatu starego młyna poprzez wyłożenie jego ścian prostymi deskami, które w połączeniu z drewnianą podłogą stworzą efekt wyjątkowej harmonii wnętrza, ale i niesłychanego komfortu.
Proste bryły szklano/ drewnianych, nowoczesnych mebli, które stanowią ladę recepcyjną oraz ladę baru, pojawiają się jako oddzielenie przestrzeni sali restauracyjnej, ale również jako rodzaj parawanu pomiędzy strefą wejściową, a  ekspozycją części maszyn pochodzących z młyna oraz jako wydzielenie strefy wejściowej do toalet . Meble te kształtowane są równocześnie jako rodzaj przeszklonych gablot ekspozycyjnych.
Wersja 2 jest znacznie bardziej nowoczesna , przewiduje również drewnianą podłogę, ale wykończenie ścian stanowi  kamień wapienny lub inny kamień lokalny stosowany w dawnym budownictwie. Najbardziej właściwe wydaje się zastosowanie na ścianach poziomu wejścia do budynku kamienia, który został użyty do wykonania fundamentów pod słupami budynku, odsłoniętymi w piwnicach. Meble dla tej wersji projektu zaprojektowano jako cało szklane, z elementami szarego piaskowca lub granitu, które to materiały używane  były do  wykonywania kamieni młyńskich

1
|
2